Rataplan kunnen wij omschrijven in vijf krachtige termen:

  • Prettig gestoord
  • Open & Eerlijk
  • Vriendschap
  • Gezelligheid
  • Creativiteit 

BE REAL – BE RANDOM – BE RATAPLAN

In de praktijk zijn we een hele gezellige groep, die elke donderdagavond samen theatersport. Hieronder lees je hoe dat gaat, met z’n allen vanuit het niks iets bedenken:

Maar wat vinden onze leden van Rataplan? En doen wij nu precies? Wij vroegen het Tamara!

Kort gezegd is Rataplan een gezellige groep studenten die samen improviseren. Al vanaf mijn eerste les voel ik me welkom in de groep! Zeker voor improviseren is het belangrijk dat je je vertrouwd voelt bij elkaar en je gekste kant kan laten zien of een nieuw accentje durft uitproberen. Elke donderdagavond trainen we in de blackbox, een klein theater op de universiteit. Daar hebben we meestal een les waar je focust op een bepaald techniek, bijvoorbeeld stemgebruik of het neerzetten van een ´wie, wat, waar´ zodat je een duidelijke scene opbouwt. We hebben ook wedstrijden, waarbij je met een team van 4 kan strijden om de beste scene neer te zetten. We spelen games, bijvoorbeeld de ‘cd presentatie’, waar 1 persoon zijn nieuwe cd laat horen en bijvoorbeeld zegt: “het volgende nummer is een country liedje over een tuinhuis”. Vervolgens proberen 2 anderen om ter plekke zo’n liedje te bedenken en te zingen! 

Een andere game is de draaideur, waar er 4 verschillende scenes zijn, en als iemand +1 roept wissel je van scene. Soms is het verwarrend. Soms speel je een scene en heb je geen idee wat je nu moet gaan zeggen of waar het verhaal heen moet. Geeft niet, leren mag, en je doet het met z’n allen. Maar het gebeurt ook dat alles precies mooi in elkaar over loopt, en je een super goede game neer kan zetten met z’n allen. Het geluksgevoel als ik daaraan terug denk is overweldigend. 

Als het je leuk lijkt om dit een keer te zien, kom dan vooral naar een van de wedstrijden of optredens! Als het je tof lijkt om mee te doen, kom dan naar de open les of neem contact op! 

Missie

Wij vinden dat Rataplan een plek moet zijn waar jongvolwassenen hun creativiteit kunnen uiten in de vorm van improvisatie theater. Rataplan functioneert als uitlaatklep na een drukke dag, binnen een vertrouwde vriendengroep is er voor iedereen plek om zich te uiten! 

Ons toffe logo!