Improvisatietheater is een theatervorm waar je acteert zonder scripts. Alles wat je uitspeelt verzin je ter plekke; je improviseert het!

Dat doe je meestal aan de hand van verschillende games; spelvormen die dienen als kaders van waaruit je een scène speelt. De inspiratie voor de geïmproviseerde scènes komt uit het publiek, wiens input je gebruikt in de scène die je gaat spelen. Zo garandeer je ook dat iedere theatersport scène anders is, je krijgt altijd andere input om mee te werken!

Je kan wedstrijden spelen tegen andere theatersport verenigingen vanuit heel Nederland. Dat is waar de ‘sport’ in theatersport naar voren komt, met een jury die punten geeft waar dan uiteindelijk een winnend team uit voort komt. Daarbij is de competitie voornamelijk voor de show, want we zijn allemaal winnaars als het publiek en de spelers tezamen een leuke avond hebben gehad. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait!

Theatersport is een creatieve uitlaatklep


Tijdens de lessen krijg je kennis en vaardigheden in verschillende skills die je nodig hebt in het acteren. Luisteren, focussen, accepteren, duidelijk zijn, en instinctief en spontaan handelen. En ook dingen als leiding nemen of juist afgeven, het benutten van je stemgebruik en het communiceren met lichaamstaal. De skills die je nodig hebt als je in een onbekende situatie terecht komt maar wil kunnen doen alsof je precies weet wat je aan het doen bent. Studenten opgelet dus!

Al met al is theatersport een actieve creatieve uitlaatklep, waar je je dagelijks leven achter je kan laten en volledig los kan gaan in de meest bizarre situaties. Het is een gekkenhuis!… of een maanbasis… of een piratenschip, afhankelijk van je input natuurlijk!